top of page

Visie

De fysiotherapeut, specialist in beweging!

In de huidige maatschappij, waarin bewegingsarmoede in alle geledingen voorkomt, wordt men steeds bewuster van de noodzaak tot bewegen. Door diverse oorzaken, denk eens aan werk- en gezinsdrukte, schoolverplichtingen en ontwikkelingen op computer en spelgebied, komt ons lichaam niet meer vanzelfsprekend aan voldoende beweging toe.

Aangezien beweging bijzonder belangrijk is voor ons lichaam, is het dus ook niet verwonderlijk dat er vele vormen van fysieke problemen rechtstreeks terug te leiden zijn naar een gebrek aan beweging.

glasses-vision-1024x1024.jpg

Algehele vermoeidheid, stress en overgewicht zijn enkele veel voorkomende verschijnselen die met deze armoede te maken hebben, nog maar te zwijgen over de blessuregevoeligheid van de gewrichten, spieren en andere zogenaamde zachte weefsels. Door een gebrek aan beweging lopen vele fysieke processen achteruit en wordt zowel het lichaam als de psyche minder belastbaar.

Door een dysbalans in belasting en belastbaarheid ontstaan er naast weefselbeschadiging ook vaak problemen in het algemeen functioneren, zowel in het dagelijks leven, als op de werkplek of sportveld.

Fysiotherapie kan behulpzaam zijn bij Uw herstel. Door zowel therapeutisch in te grijpen op stoornisniveau, maar ook door ervoor te zorgen dat de algehele conditie toeneemt, levert de fysiotherapeut een belangrijke bijdrage in het heropbouwen van uw gezondheid. Ook heeft de therapeut een preventieve invalshoek, hij zal proberen voorwaarden te scheppen en adviezen te geven om herhaling van Uw klachten voor te zijn.

Kortom, de fysiotherapeut zal samen met U, functioneel werken aan een verbeterde totale belastbaarheid. Hij weet als geen ander hoe dit het beste kan worden opgebouwd.

Oefendiscipline en verantwoording voor eigen functioneren zal ook worden benadrukt, U bent immers baas over uw eigen lijf, zodra U de deur uit bent zult U het zelf verder moeten doen!

Aarzel niet, U kunt zonder verwijzing terecht bij de fysiotherapeut en werk samen aan Uw gezondheid!

bottom of page